Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 17 juni 2016

Kids Climate Conference 2016: Boordevol energie


De Kids Climate Conference bestaat inmiddels al 4 jaar en is sindsdien altijd een succes geweest. Het is uitgegroeid tot een groots duurzaamheidsevenement dat in Nederland en België wordt gehouden en, sinds vorig jaar, ook in Duitsland.

Het initiatief is opgezet door Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds, waarbij kinderen betrokken worden bij 'volwassen' onderwerpen zoals duurzaamheid. Het leuke ervan is dat kinderen een frisse en verrassende kijk op de onderwerpen hebben, en zij beleven zelf veel plezier tijdens de vele workshops. De kinderen zullen meer leren over duurzaamheid, maar op een leuke manier!


Dit jaar is het thema 'energie'. De kinderen leren niet alleen over energiegebruik, windenergie of zonne-energie, maar ook over mensen-energie! De mens heeft namelijk heel wat in zich als zij vol van energie zijn: denk maar aan het bouwen van grote, hoge gebouwen, en het bedenken van allerlei uitvindingen en medische ontdekkingen. Heb je er weleens bij stilgestaan wat de mens eigenlijk allemaal kan? Fascinerend!

Brandstof is voor de mens ontzettend belangrijk want zonder brandstof komen we niet ver (of zelfs niet eens ons bed uit). Voor ons is brandstof alleen geen benzine of een accu, maar juist voedsel. Daar krijgen wij energie van, en daardoor is de mens in staat om dingen uit te vinden, te bouwen, creatieve oplossingen te bedenken, sporten… noem het maar op!

Voedsel zou eerlijk verdeeld moeten zijn over iedereen ter wereld zodat we allemaal genoeg brandstof krijgen, en daar streven wij naar. Tijdens de Kids Climate Conference 2016 in Het Heijderbos van 23 t/m 25 september, zullen wij dus samen al onze energie steken in het bedenken van een goede oplossing waardoor ervoor gezorgd dat al het voedsel eerlijk verdeeld wordt. Dat is nog eens een goed doel om je energie voor te gebruiken!

Bron en hele artikel: Inspiratieplatform Center Parcs