Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 14 juni 2016

Center Parcs verkoopt 7000 bungalows

Center Parcs wil zijn Nederlandse vakantieparken een flinke opknapbeurt geven. Het geld dat daarvoor nodig is, zo'n 400 miljoen euro in totaal, wordt bijeen gebracht door de bungalows te verkopen aan particuliere beleggers. Dat bevestigde het bedrijf donderdag na een bericht in het Financieele Dagblad. De huisjes van Center Parcs zijn nu eigendom van institutionele investeerders. Die werken mee aan de verkoop, die bij elkaar 1,2 miljard euro moet opleveren. Een derde van dat bedrag is bestemd voor investeringen, de rest gaat naar de huidige eigenaars.

"We investeren continu in onze parken", zei directeur Mark Haak Wegman van Center Parcs. "Dat willen we versnellen." Omdat de genoemde 400 miljoen euro neerkomt op wel twee derde van de jaaromzet, zijn daarvoor nieuwe geldschieters nodig.

Stijgende bezettingsgraden bewijzen volgens de topman dat klanten graag blijven komen bij Center Parcs, steeds vaker ook uit het buitenland. Maar ze willen wel meer luxe dan voorheen. "Denk aan een regendouche, een sauna, een kookeiland en een draadloos netwerk om muziek te streamen."