Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 15 november 2017

Center Parcs deelt geen Radler meer uit aan kinderen

Gasten van de vakantieparken van Center Parcs krijgen geen welkomstkoffertjes met proefproducten meer, omdat Engelsman Dan Cohen heeft geklaagd over de alcoholvrije drankjes in het pakket.
Tijdens een verblijf op Center Parcs Heijen, half oktober, kregen zijn kinderen het pakket overhandigd. In het koffertje zaten onder meer drie alcoholvrije drankjes: alcoholvrij Heinekenbier, Radler van Amstel en ciderdrankje Jillz. Dat schoot de Engelsman in het verkeerde keelgat.
...
Hij krijgt bijval van het Nederlandse instituut voor alcoholbeleid STAP. Ondanks dat de drankjes alcoholvrij zijn, helpen ze de merknaam van de bierproducenten te vestigen bij kinderen, zegt STAP-directeur Wim van Dalen.

Reclamecode
Hij merkt verder op dat de vrijwillige reclamecode van alcoholproducenten blijkbaar niet werkt. In die code staat dat er geen alcoholreclame mag worden gemaakt die is gericht op kinderen en jongeren onder de 18. "Bedrijven zoeken manieren om de code te omzeilen." Hij noemt de manier waarop dat bij Center Parcs gebeurt 'heel schlemielig'. "Er wordt niet publiekelijk reclame gemaakt in de media, maar op een vakantiepark. Daar schrikken we van."
...
TAP-directeur Van Dalen is niet verbaasd dat juist een Engelsman het onderwerp aankaart. "In Engeland is er veel meer aandacht voor alcoholpreventie. Voorname artsen spreken zich daar fel uit, er zijn meer debatten en de organisaties die zich bezighouden met alcoholbeleid zijn veel groter dan hier."

Bron: Limburger