Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 8 juni 2018

Kids Climate ambassadeurs geven tips aan de gemeente

Kids Climate-ambassadeurs Daan en Wout Quintelier uit Boekhout brachten een bezoek aan burgemeester Patrick Lismont in het Gingelomse gemeentehuis. Ze overhandigden er een reeks ideeën en aanbevelingen voor een beter milieu.
Daan en Wout volgden in het najaar in Center Parcs Erperheide de 'Kids Climate Conference 2017'. "Tijdens deze driedaagse conferentie dachten bijna 200 deelnemende kinderen na over mogelijke oplossingen voor de klimaatproblematiek", zegt Daan. "Het centrale thema was 'je bent wat je eet', want wat we eten heeft grote invloed op ons leefklimaat."

Het resultaat van verschillende creatieve en educatieve workshops zijn een reeks aanbevelingen voor een betere toekomst van de aarde. "De tien beste aanbevelingen zijn opgenomen in het magazine van de Kids Climate Conference. Die ideeën geven we ook graag aan ons eigen gemeentebestuur mee", zegt Wout. "Daarom overhandigen we ze aan de burgemeester."

De broers vinden het onder andere belangrijk dat op verpakkingen informatie komt over de sorteermogelijkheden, dat seizoensgroenten en lokale producten gestimuleerd worden en dat in scholen lessen over verantwoord eten plaatsvinden.