Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 9 december 2019

Duurzame warmte van Luminus voor Center Parcs De Vossemeren

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben de handen in elkaar geslagen om het vakantiepark De Vossemeren in Lommel nog duurzamer te maken. Hiervoor werd een warmtekrachtkoppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.

Efficiënte productie van lokale warmte en stroom
Vanparijs Engineers, dochterbedrijf van Luminus Solutions, installeerde een WKK-eenheid  van 635 kWe  bij Center Parcs De Vossemeren. Warmtekrachtkoppeling is een technologie waarbij tegelijkertijd warmte en elektriciteit worden opgewekt, en dit met een erg grote energie-efficiëntie. De WKK bij Center Parcs Vossemeren produceert elektriciteit voor het centrale complex, ofwel de Market Dome. De warmte van de WKK en de rookgassen worden gerecupereerd en gebruikt voor de verwarming van het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo.

We zijn blij dat we Center Parcs De Vossemeren met de installatie van een WKK mogen helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Met deze WKK-eenheid verlaagt Center Parcs hun CO2-uitstoot met maar liefst 490 ton. Dat komt overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van ongeveer 49 gezinnen. Bovendien werd er ook een warmtebuffer geïnstalleerd zodat de overtollige warmte niet verloren gaat", aldus Tomas Geeraert, Sales Account Manager van Luminus Solutions.

Bron en hele artikel: Luminus