Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 26 maart 2022

Moederbedrijf Center Parcs krijgt een forse herkapitalisatie

 Het gaat al langer niet goed met beursgenoteerde Pierre et Vacances SA, moederbedrijf van o.a. Center Parcs. Een groep van investeerders heeft nu € 200 miljoen vrijgemaakt om de Pierre et Vacances Center Parcs group (PVCP) meer financiële ruimte te geven. Daarnaast wordt er voor € 552 miljoen aan schulden omgezet in kapitaal.


De details van de nieuwe financiële herstructureringsplannen werden op 10 maart j.l. openbaar gemaakt. De groep maakt al langere tijd verlies (-€ 336 mln in 2020; -€ 341 mln in 2021 / zie persbericht p.4) en de coronacrisis heeft de inkomsten afgelopen twee jaar niet bepaald geholpen. Om de situatie te verbeteren heeft Center Parcs een strategie voor de langere termijn uitgerold: het Reïnvention 2025, waarbij ruim een half miljard wordt geïnvesteerd in vernieuwing op de parken. Oprichter van Pierre et Vacances, CEO Gérard Brémond, die nu nog 49,6 procent van het kapitaal in handen heeft, verliest na de deal de controle over de groep. Op de beurs in Parijs reageerde het aandeel Pierre Vacances niet op de voorgenomen plannen.

Marthijn Tabak, woordvoerder van Center Parcs Benelux noemt de nieuwe deal ‘Goed nieuws voor de Benelux parken’: “Het zorgt ervoor dat we de schulden uit de coronatijd terug kunnen brengen naar een beheersbaar niveau. We kunnen ook onze de ambities van het plan Reïnvention 2025 ten uitvoer brengen. Dat houdt onder andere in dat we meer kunnen investeren in onze Belgische en Nederlandse parken en ook kunnen uitbreiden in bijvoorbeeld natuuractiviteiten en onze CSR strategie (red: Duurzaamheid) verder tot uitvoer kunnen brengen.”

Bron: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs