Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 11 maart 2022

Faillissement Center Parcs vermeden?

Nieuwe financiering en strategie moet faillissement moederbedrijf Center Parcs vermijden.

De toerismegroep Pierre & Vacances - Center Parcs, de moedergroep van onder andere Center Parks en Sunparks, kan een financiële doorstart maken. Er is een akkoord gesloten met investeerders en de voornaamste schuldeisers, zo kondigde de groep donderdag aan. 


Pierre & Vacances zal een financiële injectie krijgen van 200 miljoen euro van onder andere de investeerders Alcentra, Fidera en Atream, en bijkomend zullen ongeveer 552 miljoen euro aan schulden omgezet worden in kapitaal. Daarmee zal de bruto schuldenberg door drie gedeeld worden, klinkt het. 

Dankzij het akkoord kan de groep zijn strategisch plan "Réinvention 2025" uitvoeren. Dat voorziet in onder meer grootschalige renovaties bij Center Parcs, waarbij de verblijven luxueuzer moeten worden. Het plan moet leiden tot een omzet uit de toeristische activiteiten van ruim 1,8 miljard euro in 2025, wat 400 miljoen euro meer zou zijn dan in 2019 (dus voor corona). 

Daarnaast wordt er een vastgoedbedrijf opgericht, dat de toekomstige woningen van de groep zal kopen en verhuren. Het aandeelhouderschap zal er na de operatie helemaal anders uitzien. Altrea en Fidera zullen elk tussen de 20 en 25 procent van de aandelen bezitten, en Atream 7,2 procent. De huidige aandeelhouders vallen terug op 4,7 à 10,8 procent, zo luidt het. En oprichter van Pierre & Vacances, Gérard Brémond, die nu nog 49,6 procent van het kapitaal in handen heeft, verliest de controle over de groep. 

"Dit akkoord verzekert de absoluut noodzakelijke financiële herstructurering van de groep na de ramp die de coronacrisis was", zegt Brémond in een persbericht. "Het impliceert dat de controle in andere handen komt, maar de groep blijft in zijn geheel bestaan." 

bron en hele artikel: De Bestuurder


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs