Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 8 mei 2022

Weekje Center Parcs groener én duurder: ‘Mensen betalen meer en zijn tevredener’

Center Parcs neemt een duurzame en groene afslag na enorme verliezen in coronatijd. Het bedrijf wil de gigantische schuldenlast wegwerken met een nieuwe koers. Niet langer alleen het zwemparadijs, maar duurzaamheid en luxe moeten centraal staan.

Nu de markt zich wat herstelt van de corona-perikelen geeft de directie van de Pierre & Vacance Center Parcs Group (PVCP) een update van de situatie. Die blijkt vrij rooskleurig te zijn. Center Parcs (CP) behaalde in de periode H1 van 2021/2022 een omzetstijging van 22,4% t.o.v. dezelfde periode in 2018/2019 (pré corona).


Herprofilering met vakantiewoningen in het topsegment

De omzetstijging in de periode H1 (1 oktober t/m 31 maart) bij Center Parcs werd vooral gerealiseerd door het opknappen en opwaarderen van diverse accommodaties. Gervais noemt het herstel na corona ‘impressive’. Center Parcs is nog volop aan de slag met een grootschalig verandertraject; Reïnvention 2025. Dat traject ligt goed op schema. Mede dankzij diverse (verplichte) sluitingen konden werkzaamheden versneld worden uitgevoerd in de afgelopen jaren. Een van de doelen van het Reïnvention 2025 programma is om de profilering in het topsegment te versterken. Daarnaast worden in het programma ook diverse strategische keuzes gemaakt t.a.v. (duurzame) bedrijfsvoering en een herdefiniëring van de rol van vakanties voor de gasten.

Herstructurering van de schulden bij PVCP

De zware schuldenlast, die lange tijd als een molensteen om de nek van de PVCP groep hing, kwam tijdens onze update ook aan bod. Franck Gervais wilde graag uitleggen hoe dit probleem is opgelost. Opgelost. Er werden drie nieuwe aandeelhouders binnengehaald; Alcentra, Fidera en Atream, die zich volgens Gervais voor een langere periode willen committeren aan het bedrijf. Zij krijgen gezamenlijk een meerderheidsbelang van 60% in het PVCP. De schuldenlast werd daarnaast met € 712 miljoen teruggebracht. Een deel werd afgelost (160 miljoen), maar het grootste gedeelte (€ 550 miljoen) werd omgezet in aandelen. In september van 2022 worden alle financiële afspraken geëffectueerd.

Een nieuwe visie op de rol van vakanties

Waar Center Parcs van oorsprong bekend staat om zijn zeer complete aanbod, (Je hoeft eigenlijk het terrein niet af om je te vermaken) is er in het nieuwe plan Reïnvention 2025 duidelijk sprake van een koerswijziging. De regio en de omgeving van het park worden veel nadrukkelijker bij de profilering en het aanbod betrokken. Gervais:  “Wij zien dat de vakantiegangers andere eisen stellen aan hun vakantie. Tijdens de coronaperiode gingen veel vakantiegangers vaak dichter bij huis op vakantie. Wij verwachten dat deze trend zich doorzet. 

Vernieuwing in de praktijk

De destinatie Nederland hoeft de komende jaren niet echt te rekenen op een nieuw Center Parcs Park. Gervais: “Met negen grote parken hebben we hier al een goede vertegenwoordiging.” Het eerst volgende park wordt in Frankrijk gerealiseerd, waarna Denemarken aan de beurt is. Ook in de richting van Oost-Europa ziet men vooralsnog grotere kansen.

Bron en hele artikel: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs