Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 19 februari 2023

Center Parcs wil uitbreiden

 Het Franse moederbedrijf beëindigde pas in december een procedure met een beschermend schild. Nu wil de beursgenoteerde vakantieaanbieder zichzelf opnieuw uitvinden. De Duitse resorts spelen een grote rol.


Ze verleiden u met klimparken, midgetgolfbanen, tropische waterparken en wellness-oases: de 29 Center Parcs in heel Europa. Er zijn zes van de grootschalige vakantieresorts van het bedrijf in Duitsland , bijvoorbeeld op de Lüneburger Heide, het Hochsauerland of in de Allgäu. En ze trekken liever vakantiegangers in gezinnen aan.

Ook in Nederland, België en Frankrijk proberen de exploitanten bowlingbanen uit die geschikt zijn voor kinderen, waterfietsaanbiedingen en excursies te paard. Volgens het concept moeten de accommodaties zowel functioneel als betaalbaar zijn.

De familiepret dekte echter nauwelijks de trieste financiële situatie in de groep. En dat ondanks dat "Center Parcs" samen met het Franse zusterbedrijf "Pierre & Vacances" en de langverblijfketen "Adagio" het afgelopen boekjaar (tot eind september 2022) een omzet van 1,8 miljard euro had . Onlangs stond het vakantiebedrijf zelfs op instorten.

Center Parcs: Nieuw vakantiecomplex aan de Baltische kust en uitbreiding van het premiumsegment
"We hebben twee heel moeilijke jaren gehad", geeft Frank Daemen, baas van Center Parcs Duitsland, toe. Maar nu willen we vooruit kijken. Er komt meer digitalisering, meer service en uitgebreide verbouwingen. De uitbreiding van het "premiumsegment" zal met kracht vooruit worden gestuwd, evenals de uitbreiding.

Bron en hele artikel: handelsblatt

Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs