Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 19 oktober 2007

Coevorden verbreedt toegangsweg Plopsaland

Bron en hele artikel: Dagblad van het Noorden

coevorden - De gemeente Coevorden gaat de Achterloo in Dalen, de toegangsweg naar het toekomstige overdekte attractiepark Plopsa Indoor Coevorden, met een meter verbreden. Burgemeester en wethouders zijn van mening bezwaarmakers daarmee tegemoet te komen. Coevorden ging ervan uit dat de Achterloo zes meter breed is. Uit meting blijkt de weg echter maar vijf meter breed te zijn. De gemeente gaat nu grasbetonelementen plaatsen om toch op die zes meter te komen. Burgemeester en wethouders wijzen erop dat auto's en bussen met die breedte dan elkaar kunnen passeren, zonder schade toe te brengen aan de bermen.

Plopsaland verrijst naast Center Parcs De Huttenheugte
. In totaal hebben 27 mensen bezwaar gemaakt tegen het park, waar Kabouter Plop en Piet Piraat de dienst uit maken. De meeste bezwaren richten zich tegen de toekomstige verkeerssituatie en de landschappelijke inpassing van het park.

Burgemeester en wethouders gaan er nog steeds vanuit dat eind januari alle procedures zijn afgerond. Initiatiefnemer Studio 100, het Vlaamse mediabedrijf dat ook in België drie Plopsa‑parken heeft, zou dan meteen kunnen beginnen met de bouw. Eind volgend jaar moeten de deuren open.
Bron en hele artikel: Dagblad van het Noorden