Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 26 oktober 2007

Sunparks gaat internationaal

Bron en hele artikel: Trends.be (12/9)

De inleiding van het artikel:

De Franse toerismegroep Pierre & Vacances (P&V) wil een internationale keten van vakantieparken onder het Belgische merk Sunparks uitbouwen. Dat zegt P&V-topman Gérard Brémond in een exclusief gesprek met Trends. Zelfs een Poolse Sunparks wordt overwogen.
P&V kocht in april dit jaar de vier parken van Sunparks in De Haan, Oostduinkerke, Mol en Vielsalm van Mark Vanmoerkerke, naar verluidt voor 150 miljoen euro. En Brémond, die ook eigenaar is van de vakantieparkengroep Center Parcs, heeft grootse plannen met het eens wat trieste merk Sunparks.

"Sunparks kan het paard van Troje zijn in andere markten. Niet alleen blijft het merk bestaan, het wordt ook gebruikt voor nieuwe ontwikkelingen zoals de aankoop van bestaande parken."

De markt voor vakantieparken à la Center Parcs en Sunparks is volgens Brémond verre van verzadigd, behalve misschien in Nederland. "In Duitsland is er wel nog een enorm ontwikkelingspotentieel. En waarom niet verder richting Oost-Europa? We hebben een aantal vuistregels overgenomen van Center Parcs zoals bereikbaar zijn in anderhalf à twee uur met de auto en een regio van 10 miljoen mensen. Zo is er bijvoorbeeld in Polen een aanzienlijk klantenpotentieel. Dus een Sunparks in Polen is zeer goed mogelijk, en zelfs wenselijk."

Kannibalisme
Kannibalisatie met het merk Center Parcs vreest Brémond niet. "Integendeel, dit zal ons toestaan beter te segmenteren, met Center Parcs als origineel product met vier of vijf sterren en Sunparks dat het driesterrensegment moet vormen."

Bron en hele artikel: Trends.be (12/9)