Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 17 februari 2008

Landal ziet omzet stijgen

Omzet 13 procent hoger, sterke toename van boekingen online

Landal GreenParks, de grootste bungalowverhuurder van Nederland, heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet steeg in 2007 met 13 procent tot 251 miljoen euro, terwijl de bezetting met twee procent steeg. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Landal's groeicijfers uitkomen boven de tien procent.


De resultaten kwamen zowel door autonome groei als door acquisities tot stand. Zo opende Landal het afgelopen jaar drie parken in Nederland, Duitsland en voor het eerst in Zwitserland. Daarnaast scoort Landal goed met nieuwe grote bungalowtypen geschikt voor 12, 20 en 24 personen.

Internet
Steeds meer bungalowvakanties worden via Internet geboekt. In Nederland steeg het aantal internetboekingen met 37 procent; in Duitsland nam het aantal online boekingen explosief toe met 73 procent.

Reissite
Met 9,2 miljoen bezoekers per jaar (7,5 miljoen in 2006) was http://www.landal.nl/ in 2007 niet alleen één van de best bezochte reissites in Nederland, maar ook een zeer gewaardeerde. In 2007 nam Landal voor het tweede achtereenvolgende jaar de publieksprijs van de Thuiswinkel Awards in de categorie Reizen en Vrije Tijd in ontvangst.

bron en hele artikel: Tourpress