Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 4 maart 2008

Center Parcs benoemt James Mennekens tot managing director

De Center Parcs Europe Groep heeft James Mennekens (42) benoemd tot Managing Director. In deze hoedanigheid is hij eindverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Center Parcs en Sunparks. Deze benoeming sluit goed aan bij de expansiestrategie van de Center Parcs Europe Groep.
James Mennekens rapporteert aan Christophe Jeannest, Chief Executive Officer van de Center Parcs Europe Groep. James Mennekens trad in 1998 aan bij Center Parcs, waar hij als General Manager leiding gaf aan het park De Vossemeren (België). In 2001 werd Mennekens benoemd tot Operations Director van Center Parcs Europe voor België, Frankrijk en Duitsland. Vier jaar daarna werd hij Vice Chief Operations Officer, waarop in 2006 zijn benoeming tot Chief Operations Officer volgde. In deze functie had hij de operationele verantwoordelijkheid voor zeventien parken van Center Parcs in vier landen, waar ruim 10.000 medewerkers werkzaam zijn. In de laatste twee jaar was hij onder andere verantwoordelijk voor het optimaliseren van de business processen. In april 2007 werd hij tevens benoemd tot gedelegeerd bestuurder van Sunparks. Voorheen was Mennekens werkzaam als Operationeel Directeur van NV Quick - één van de grootste ketens van fast servicerestaurants in België en Frankrijk waar hij zijn loopbaan in 1990 begon.
Center Parcs Europe is sinds veertig jaar marktleider in korte vakanties in Europa. Het concern exploiteert zeventien parken van Center Parcs in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en vier parken van Sunparks in België. In 2007 boekten ruim 3,5 miljoen gasten bijna vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van de Center Parcs Europe Groep over het boekjaar 2006-2007 bedroeg 570 miljoen euro. De Groep is onderdeel van de in Parijs beursgenoteerde
Pierre & Vacances Groep.