Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 8 maart 2008

Dikke mist rond Bergeijkse golfbanen

BERGEIJK - De mist rond de golfbanen in Bergeijk blijft hangen: ook na behandeling in de commissie grondgebiedzaken is er nog steeds niet meer duidelijkheid over. Drie voorstellen van drie initiatiefnemers liggen er. Eentje is gepland bij de Kempervennen in Westerhoven, eentje bij camping De Paal en eentje bij De Vossemeren op de grens met Lommel.

In opdracht van de gemeenteraad van Bergeijk onderzocht de Adviescommissie Toerisme en Recreatie de geschiktheid van de locaties. De Paal en De Vossemeren bleken geschikt, de Kempervennen is af te raden. Dat laatste plan, ingediend door B&D Bouwbedrijf uit Westerhoven, gaat namelijk gepaard met te veel bebouwing; noodzakelijk om de golfbaan rendabel te maken.

De raadscommissie zou dinsdag over het rapport praten, maar de discussie verliep moeizaam. Wethouder L. Theuws vertelde namelijk dat hij gesproken had met de drie initiatiefnemers en dat een van de drie partijen de conclusie van het rapport niet wil onderschrijven. "Daarom willen we er graag nog eens naar kijken. Voor de gemeenteraadsvergadering komen we met een voorstel", legde Theuws uit.

Die nieuwe informatie maakte het voor de partijen lastig om echt iets over het rapport te zeggen. Coalitiepartijen CDA en PvdA zeggen onder voorbehoud de conclusie van het rapport over te nemen. Wel liet het CDA doorschemeren enkele zorgen te hebben over een golfbaan bij de grens. "Hoe zit het daar bijvoorbeeld met bebouwing om de baan betaalbaar te maken?", vroeg T. van Beek zich af.

Bron: De Ondernemer