Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 21 januari 2009

Sunparks zet vaste voet aan de grond in Nederland

SUNPARKS ZET ZICH MET SUNPARKS ZANDVOORT AAN ZEE EN SUNPARKS LIMBURGSE PEEL OP DE KAART IN NEDERLAND

Amsterdam, 21 januari 2009 – Sunparks zet definitief vaste voet op Nederlandse bodem. De Center Parcs Europe Group - Europees marktleider in korte vakanties dichtbij huis - heeft met de overname van Sunparks ingezet op een versterking van haar aanbod met twee complementaire merken waarmee zij de Europese markt nóg beter kan bedienen. Met de toevoeging van vier parken van Center Parcs aan de vier bestaande Belgische parken van Sunparks zet de Groep Sunparks vanaf 23 januari ook in Nederland en Duitsland op de kaart. Zo is vandaag de nieuwe signing van Sunparks Zandvoort aan zee en Sunparks Limburgse Peel - twee voormalige Center Parcs-parken - tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld.

De Center Parcs Europe Group gaat een nieuwe fase in met de introductie van een tweeledige groeistrategie, waarin sprake is van een heldere positionering van Sunparks en Center Parcs en beide merken elkaar uitstekend aanvullen. Afhankelijk van de behoefte maken gasten een keuze voor het meest complete product in de sector, Center Parcs. Of ze kiezen bewust voor Sunparks, parken met de beste weersonafhankelijke voorzieningen in hun segment van waaruit je een interessante omgeving kunt ontdekken. Zo biedt zowel Sunparks Zandvoort aan zee als Sunparks Limburgse Peel gasten allerlei mogelijkheden om in de nabije omgeving - ‘In the middle of everywhere’ - te recreëren. Een slogan die met een knipoog verwijst naar de centrale positie van het park in de streek. De cottages van beide parken bevinden zich middenin een prachtig natuurgebied dat veel wandel- en fietsroutes telt. Het is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor dagtrips of een dagje shoppen in nabijgelegen steden. Speciale Tourist Offices bieden de beste tips op het vlak van cultuur, gastronomie, activiteiten en shoppen. Ook gaat het park nauw samenwerken met bijvoorbeeld evenementen en festivals in de regio.

Sunparks

De Center Parcs Europe Group ziet veel kansen voor een verdere groei in het middensegment van de markt voor korte vakanties. In dit segment is nog nauwelijks sprake van een uniform kwaliteitsniveau waardoor gasten moeilijk een goede vakantiekeuze kunnen maken. “Met Sunparks zetten we een duidelijk aanbod in de markt voor mensen die gesteld zijn op een uniforme en goede prijs-kwaliteitverhouding, met weersonafhankelijke voorzieningen en een gegarandeerd comfort”, stelt James Mennekens, Managing Director van de Center Parcs Europe Group.

Nieuwe parken

Sunparks bestaat nu uit vier parken in België, met twee kustparken (De Haan en Oostduinkerke), één park in de Kempen en één park in de Ardennen. Met ingang van 23 januari brengt de Groep vier voormalige Center Parcs-parken - twee in Nederland (Park Zandvoort en Park Loohorst) en twee in Duitsland (Bütjadinger Küste en Park Heilbachsee) - onder bij Sunparks. Hiermee komt het aantal parken van Sunparks versneld op acht. Mennekens: “Deze parken passen qua voorzieningen, maar zeker.

Bron: Persbericht
Foto's: © Photo Republic.