Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 5 januari 2009

Zwemparadijs - warm bad of koude douche?

Het AD heeft eind vorig jaar een artikel geschreven over een aantal subtropische zwembaden.
Daarin wordt vermeldt "Beide panels ondervonden dat het fenomeen 'subtropisch zwemparadijs' aan inflatie onderhevig is. Center Parcs, de uitvinder van het fenomeen, spreekt de laatste jaren zelf alleen nog maar over de 'Aqua Mundo' (waterwereld). De reden: veel rechttoe, rechtaan baden in Nederland met een glijbaan en een plastic palmboom noemen zich tegenwoordig subtropisch zwemparadijs. En daar wil Center Parcs niet bij horen."

Tevens meldt het Ad "Uit de impressies van het panel blijkt dat vooral Center Parcs hoog scoort in de categorie 'inrichting' en 'sfeer'. Het verbaast Michiel Illy niet. Hij is innovation manager en sinds 2000 verantwoordelijk voor het zwembadconcept bij Center Parcs. In den beginne (1970) had Center Parcs (toen nog Sporthuis Centrum) als eerste een golfslagbad ('een rechthoekig bad met een tentdoek erover en een gasbrander ernaast'). "

Tevens meldt Michiel Illy in dit artikel ",,En wat betreft de glijbanen: die zullen steeds meer veranderen van een stuk polyester waar je doorheen glijdt tot een glijbaan waarin je met behulp van laserprojecties drie of vier dingen tegelijk beleeft. Bijvoorbeeld door op een knop te drukken, verandert de glijbaan van binnen van een sterrenhemel tot de bek van een haai waar je in glijdt, terwijl andere gasten van buiten je onderweg nog een enorme plens water op je hoofd kunnen bezorgen. Voorlopers van dergelijke concepten zijn nu overigens al te zien in enkele buitenlandse parken van Center Parcs. "

Hele artikel: AD
Beoordeling Huttenheugte: Slingeren aan de touwen
Beoordeling Kempervennen: Wildwaterbaan is supercool
Beoordeling Port Zelande: Turbotunnel is vet
Beoordeling Eemhof: Files op de wildwaterbaan