Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 18 december 2012

Verschil tussen beleving en authenticiteit in de Jungle Lodges


Afgelopen weekend was ik uitgenodigd om de Jungle Lodges in Center Parcs Heijderbos te ervaren. Samen met een testteam van twee kritische ‘leenkinderen’ van negen jaar hebben we een bijzonder weekendje beleefd. Ook kinderen blijken prima in staat om geënsceneerde show te onderscheiden van authentieke beleving. Het voeren van Toekie de Toekan werd verkozen tot het hoogtepunt van het weekendje Center Parcs.

Geheel tegen mijn verwachting in bleken we de enige gasten te zijn dit weekend. Volgens manager Verheijen wisselt de bezetting sterk en moet het ‘Jungle Lodge’ arrangement nog bekendheid krijgen. Wel heel bijzonder dat we na 17.00 uur de hele Jungle Dome (compleet indoor ecosysteem met uitgebreide speelvoorzieningen) voor onszelf hadden.

Om 17.00 uur kwam ‘de boswachter’ voor een excursie door de jungle en enkele knutselactiviteiten. Na afloop kreeg ik als oom de opmerking: “Dat was geen echte boswachter, hé?” De jongeman van het animatieteam, die zijn rol overigens heel leuk speelde, was toch herkend als animatiewerker en niet als échte ranger. Als ochtendactiviteit mochten de jongens mee met de dierverzorgster om de dieren te voeren. (zie ook onderstaand filmpje) Deze dame werd wel als ‘de echte boswachter’ gekwalificeerd. De kennismaking met Toekie de Toekan werd de mooiste ervaring. Met zijn grote snavel pakt hij uiterst behoedzaam een klompje voer tussen je vingers vandaan. De jongens zijn er nog vol van.

Bron en hele artikel: Pretwerk