maandag 5 augustus 2013

Blackstone duikt op in Van Veggel-transactie

Uitgerekend Blackstone – de Amerikaanse durfinvesteerder die op het punt staat om Multi Vastgoed te kopen – lijkt een hoofdrol te hebben gespeeld in de gewraakte vastgoedtransactie van Hans van Veggel.
 Gisterochtend meldde De Telegraaf dat Van Veggel ‘de tientallen miljoenen’ (OM) die hij voor de fiscus verborgen zou hebben, zou hebben verdiend uit de verkoop van enkele Center Parcs-complexen. Ten onrechte noemt De Telegraaf daarbij het Franse Pierre et Vacances als koper.

 Uit het archief van Vastgoedmarkt blijkt de vork anders in de steel te zitten. Medio 2006 kocht de Amerikaanse private equity-onderneming van het Amsterdamse Green Buyco voor 630 miljoen euro het vastgoed van zeven vestigingen van Center Parcs Europe, waaronder drie Nederlandse parken. Green Buyco kocht dit vastgoed op zijn beurt in 2003 van vakantieconcern Pierre et Vacances voor 440 miljoen euro via een sale-and-leasebackconstructie. De activiteiten van Green Buyco, bestaan uit ‘het deelnemen in, voeren van beheer over, en financieren van andere vennootschappen en ondernemingen’.

Bron en hele artikel: Vastgoedmarkt