Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 21 november 2014

Duiken voor schone Noordzee

Met het lied 'I am sailing' worden duizend deelnemers door de als zeemeermin verkleedde Ellen ten Damme naar het koude sop gedirigeerd. Met de actie vroegen ze op zondag 2 november 2014 aandacht voor een schonere Noordzee.

De duizend jongens, meisjes, volwassenen en honden worden beschouwd als 'De sterren van de Zee' en voor het Strandhotel is de rode loper voor hen uitgerold. Ieder ontvangt een 'plonspakket' bestaande uit een T-shirt en een Seastar sleutelhanger. Daarnaast maken de deelnemers kans op prijzen, waaronder twee gratis verblijven in Center Parcs naar keuze voor het hele gezin.

De temperatuur van het zeewater is 12 graden. 'Echt koud is het niet,' verklaren de meeste deelnemers. Sommigen duiken verkleed het zilte sop in om hun bezorgdheid over het milieu te uiten. Een groep vriendinnen is met identieke mutsen getooid die ze bij Action op de kop getikt hebben.

De Herfstduik werd door het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs voor de derde keer gehouden. Zo ijveren zij voor een betere bescherming van zeegebieden. Vroeger zwommen er veel meer roggen, dolfijnen, haaien en tonijnen in zee dan nu. Het WNF voert campagne voor versterking van de ecologie in de zeeën, zodat deze dieren weer terug kunnen komen. Ook de Noordzee hoort daar bij. 'Tenslotte is de Noordzee één van onze mooiste natuurgebieden,' meent Ellen ten Damme.

Bron: dichtbij