zaterdag 1 november 2014

Klimaatbundel door kinderen overhandigd aan Tweede Kamer

Kids Climate Conference draagt actief steentje bij aan klimaatproblematiek

Dinsdag heeft een zestal jonge deelnemers van de Kids Climate Conference (KCC) 2014 de Klimaatbundel overhandigd aan de Tweede Kamer. In deze bundel worden diverse stellingen aangedragen omtrent het hoofdthema van deze derde KCC editie: ‘zorg voor het water’, waarbij de nadruk lag op schone zeeën en oceanen.

De twaalf aangeboden stellingen zijn het resultaat van een reeks workshops die van 19 t/m 21 september 2014 werden gehouden tijdens de Kids Climate Conference in Center Parcs Het Heijderbos, op initiatief van het WNF en Center Parcs.

De klimaatbundel is overhandigd aan de voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu, de heer Van Dekken. De deelnemers van de Kids Climate Conference willen hiermee het evenement onder de aandacht brengen bij de politiek en ervoor zorgen dat hun ideeën worden omgezet tot een concrete aanpak.

“Kids Climate Conference is een schitterend initiatief, aangezien de kinderen de toekomst hebben. Het is een briljante manier om kinderen bewust te maken van het milieu, hier moet zeker mee worden doorgegaan”, aldus de heer Van Dekken. Ook de deelnemers, die optreden als ambassadeurs van Kids Climate Conference, hebben de overhandiging als positief ervaren. Mandy Hartevelt (11) uit Rijnsburg: “ik vind dat de ministers nog meer aan het milieu kunnen doen en dat ze onze stellingen hiervoor kunnen gebruiken. Dit waren ideeën die alle deelnemende kinderen erg belangrijk vonden. Ik vind het belangrijk dat als ik groot ben, de zeeën en rivieren nog steeds schoon zijn.”

Bron: Persbericht Center Parcs