Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 27 februari 2018

Helft vakantiehuisjes vies

Vakantiebungalows worden vaak niet goed schoongemaakt, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Onderzoekers troffen veelvuldig stof, haren, schimmel, beestjes, druipsporen en vlekken op muren en matrassen aan. Net als poepbacteriën.

Mystery-onderzoekers van de Consumentenbond boekten op 30 vakantieparken verspreid over Nederland een huisje en beoordeelden de schoonmaak. Na een visuele inspectie, waarbij ook een uv-lamp werd gebruikt die onder andere sporen van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen zichtbaar maakt, bleken 14 huisjes niet schoon genoeg. Vooral de muren in de keuken, wc en badkamer waren vies.
...
Roompot – tevens eigenaar van Hogenboom– zegt zich niet te herkennen in de uitkomsten van de test en probeerde met een rechtszaak de publicatie van het onderzoek tegen te houden. Center Parcs geeft aan de uitslagen van de tests serieus te nemen en belooft maatregelen. Landal vindt dat hun bungalows 'naar de gangbare hygiënenormen' worden schoongemaakt. Later gaf Landal alsnog aan de bevindingen serieus te nemen.