Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 27 februari 2018

Jacht op boef in vakantiepark

De politie moet vakantieparken in ons land gaan schoonvegen. Nu zijn dat nog te vaak schuilplekken voor drugscriminelen, witwassers en mensenhandelaren. Daarnaast bleek uit recent onderzoek dat ook kwetsbare mensen, zoals zorgmijders naar recreatieparken uitwijken.

Een meerderheid van het parlement steunt een plan voor een landelijke aanpak van criminaliteit op recreatieparken. ,,Steeds vaker worden recreatieparken schuilplaatsen van personen met criminele antecedenten. Deze louche figuren wanen zich daar onzichtbaar en onaantastbaar’’, zegt CDA-Tweede Kamerlid en initiatiefnemer Madeleine van Toorenburg.Het plan appelleert aan zorgen die binnen de politie bestaan over criminaliteit rond deze parken, met name door drugscriminelen.

In een gisteren verschenen rapport waarschuwen rechercheurs ook dat er in ons land een ‘parallelle economie ontstaat’ die kenmerken heeft van een ‘narcostaat’. De criminelen die hierachter zitten, maken ook gebruik van recreatieparken, zeggen rechercheurs. Zij zeggen extra capaciteit nodig te hebben om dit te kunnen bestrijden. Ons land telt ruim 1500 terreinen met huisjes.

Bron en hele artikel: AD