Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 26 februari 2018

Wandelen rondom plas wordt onmogelijk: Center Parcs vraagt bouwvergunning aan

Een wandeling maken rondom de plas aan Terhills, zal in de toekomst onmogelijk worden. Tenzij je Center Parcs bezoekt tegen betaling. Het vakantiepark heeft een aanvraag ingediend voor een bouwvergunning aan de Terhills-site waarbij het de toegang naar zijn domein wil afsluiten. Jan van Reusel diende samen met tientallen anderen een bezwaarschrift in.

Wandelen op Connecterra aan Terhills - 'Het Mooiste Panorama van Limburg" - wordt binnenkort mogelijk héél anders. Vandaag kan iedereen er nog een unieke wandeling maken rond de terrils én de plas, maar met de komst van Center Parcs dreigt daar verandering in te komen. De vakantiegigant diende een bouwaanvraag in bij de stad Dilsen-Stokkem waarin staat dat ze haar terrein wil afsluiten. Wandelen tot op hoogste punt met het panoramisch uitzicht lukt dan nog net, maar de Hoeweg die om de plas heen leidt zou niet meer toegankelijk zijn. En laat net dat één van de trekpleisters zijn van het park. Het openbaar onderzoek - dat steeds volgt na dergelijke bouwaanvragen - liep woensdag af, maar die avond regende het negatieve berichten op sociale media omtrent de toegankelijkheid van het park voor de gewone burger. De vraag om bezwaarschriften in te dienen werd massaal gedeeld.

Vanaf zomer
Bij LRM bevestigen ze dat bepaalde wandelwegen zullen worden afgesloten om de werken vlot te laten verlopen en voor de veiligheid van de wandelaar. "Maar dat zal pas vanaf de zomer zijn, en we zoeken zéker alternatieven met het Nationaal Park. Men weet al langer dat daar gebouwd zal worden", aldus woordvoerder Jeroen Bloemen van LRM, eigenaar van het ganse terrein. Ook Johan Van Den Bosch, projectleider van het Nationaal Park Hoge Kempen, bevestigt de veranderingen. "Het gaat om een stuk weg van ongeveer een kilometer die om de plas heen loopt. Aangezien die weg wordt afgesloten, worden bepaalde luswandelingen onderbroken. We zitten nu met alle betrokkenen aan tafel om te zien wat de alternatieven zijn, maar het mooie panorama komt zéker niet in gevaar." Concreet zou het om de rode en gele wandellus gaan. Center Parcs zelf zou het gebied vooral willen afsluiten voor haar clienteel uit veiligheidsoverwegingen.

Bron en hele artikel: HLN