Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 19 maart 2018

Groen: Center Parcs = Ecologische Ravage”

Als Center Parcs in Dilsen-Stokkem 250 luxueuze bungalows zal bouwen voor eco-toeristen, zal dat een "ecologische ravage" opleveren omdat er bomen moeten gekapt worden. Dat is het standpunt van Groen, dat hierover in het Vlaams Parlement uithaalde naar minister Schauvliege.

Als alles volgens planning verloopt, opent volgend jaar op Terhills een gloednieuw bungalowpark. LRM en Center Parcs willen met een investering van 75 miljoen euro 250 high-end bungalows bouwen voor toeristen die willen genieten van de prachtige natuur in het gebied rond het voormalige mijnterrein van Eisden, op de grens van Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Het project is goed voor 230 nieuwe jobs.

De politieke partij Groen blijkt nu echter bezwaren te hebben tegen de komst van het project. Meer bepaald omdat er volgens Groen waardevol bos moet verdwijnen om plaats te maken voor de chalets. Een "ecologische ravage", zo noemt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman de plannen. "Van zodra er genoeg geld op tafel ligt, heeft de natuur geen rechten meer."

Minister Schauvliege heeft al gereageerd: "Dit is een Limburgs initiatief waar wij geen enkele beslissing in genomen hebben. De kritiek is pure stemmingmakerij."