Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 13 maart 2018

Kansspelcommissie verbiedt ook bingospelletjes, Center Parcs sluit speelhal helemaal

Center Parcs moet zijn speelhallen voor kinderen helemaal sluiten, in al zijn Belgische parken. Ook de kien- en bingospelletjes moeten stoppen." Dat stelt de Kansspelcommissie in een brief die ze verstuurd heeft naar het vakantiepark. De brief was gisteravond nog niet aangekomen, maar Center Parcs liet wel weten dat het in afwachting van 'duidelijkheid' zijn speelhallen sluit voor het publiek. "En ook de bingospelletjes worden gestaakt.
...

"De speelhal is niet vergund en moet helemaal dicht. Er mogen geen kinderen meer op de gokautomaten spelen. Enkel de flipperkasten en gewone computerspelletjes die de behendigheid van de kinderen testen, mogen in gebruik blijven."

Center Parcs moet ook stoppen met het aanbieden van het lottospel bingo, ook wel bekend als kienen. "Enkel toegelaten indien ze voor een goed doel of sociaal doel worden georganiseerd. Bingospelletjes of kienavonden als winstgevende activiteit, zijn verboden."

Nederlandse uitbater
Center Parcs zei gisteren dat het de brief nog niet heeft ontvangen. "Maar we hebben zelf besloten om de speelhal te sluiten en de bingospelletjes op te schorten. We hebben ook aan de Nederlandse onderaannemer die de speelhal uitbaat, gevraagd om de games helemaal te conformeren aan de Belgische wetten."


Bron en hele artikel: Nieuwsblad