Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 6 maart 2018

Center Parcs wil met wankelende partner HNA 50 resorts in China bouwen

Vakantie-onderneming Pierre et Vacances, het moederconcern van Center Parcs, staat voor een forse uitbreiding in China. Dat haar belangrijkste partner en grootaandeelhouder HNA onder zware financiële druk staat, verandert daar niets aan, zegt bestuurder Thierry Hellin van Pierre et Vacances.
..
Eerder sneuvelden vergelijkbare plannen voor vakantieparken, maar Pierre et Vacances lijkt door de steun van drie grote financiers (Country Garden, Riverside en de China Development Bank) nu kansrijk.
..
HNA heeft het moeilijk
Pierre et Vacances stuurt de ontwikkeling en exploitatie van de parken aan via een joint venture met HNA, dat tevens voor 10% aandeelhouder is in de uitbater van vakantieparken. Een conglomeraat dat gebukt gaat onder een grote schuldenlast. Onder druk van Peking zag de grootaandeelhouder van onder meer hotelketen Hilton en Deutsche Bank zich daarom eerder al gedwongen niet-strategische bezittingen buiten de landsgrenzen te verkopen.
..
Het grootste deel van de geplande parken vloeit voort uit intentieovereenkomsten, getekend tijdens het recente bezoek van de Franse president Macron aan de Volksrepubliek. 
..
De naam Center Parcs sloeg niet aan in China, en maakt plaats voor Sunparks. Hellin: 'In China willen mensen juist het centrum uit, de natuur in.' Ook juridische argumenten speelden mee bij de naamsverandering.

Bron en hele artikel: FD