Winterse Recepten met Wim Ballieu: Center Parcs Thuis aan tafel
Hartverwarmende Gerechten voor de Koude Maanden
Ingrediënten (voor 4 personen):
- Voor de sandwich:
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- Peper en zout
- 100 g panko
- Boter en olie om te bakken
- 4 sneetjes wit brood
- 8 plakjes gerijpte kaas (zoals oude cheddar of gruyère)
- Handje verse cranberry’s (optioneel)
- Zachte boter, om de sandwich te bestrijken
- Veldsla
- Voor de cranberrysaus:
- 100 g verse cranberry’s
- 2 el suiker (naar smaak)
- 1 citroen of sinaasappel
Hoe maak je het? Wintersandwich met homemade kipschnitzel en cranberrysaus
Kipschnitzel voorbereiden
Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door, en klap ze open. Leg de filets tussen bakpapier of plastic folie en klop ze voorzichtig plat tot een gelijke dikte.
Klop het ei los in een kom met een scheutje olie en breng op smaak met peper en zout. Haal de kipfilets door het eimengsel en vervolgens door de panko, zodat ze volledig bedekt zijn.
Schnitzels bakken
Verhit een mix van boter en olie in een koekenpan. De olie voorkomt dat de boter verbrandt. Bak de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin en krokant, ongeveer 3-4 minuten per kant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Wintersandwich samenstellen en bakken
Cranberrysaus maken
Serveren Wintersandwich
Tip van Wim:
Door de schnitzel zelf te paneren en krokant te bakken, krijgt de sandwich een onweerstaanbare crunch, terwijl de zoetzure cranberry’s een perfect winterse frisheid toevoegen!
bron: Center Parcs
Last Minute, Meivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart,
Zomervakantie, Herfstvakantie, Kerstvakantie, Voorjaarsvakantie,