woensdag 22 mei 2013

Tropicana wordt tijdelijk stadskas


Voormalig zwemparadijs Tropicana aan de Maasboulevard wordt tijdelijk ingericht als stadskas. De precieze plannen worden binnen enkele weken gepresenteerd. Dit laat eigenaar Lips Capital Group weten.

Tropicana staat inmiddels al weer sinds september 2010 leeg, nadat de laatste exploitant wegens teruggelopen bezoekersaantallen er de brui aan had gegeven. Zowel de gemeente Rotterdam als de deelgemeente Kralingen-Crooswijk eisten dat er snel weer iets met het markante gebouw zou gebeuren. Een plan om er een Live Event Center van te makenstrandden. Sindsdien bleef het erg stil.

Ondanks faillissement toch plannen
Afgelopen week werd bekend dat Roger Lips failliet was verklaard en zijn bedrijven in grote financiële moeilijkheden zitten. Daarom laat de Lips Capital Group graag weten dat ze toch plannen hebben met het gebouw.

Stadskas met horeca
Omdat de plannen voor de seniorenwoningen minimaal vijf jaar gaan duren, wil de eigenaar van Tropicana rond de zomer starten met een stadskas. “Het moet een publiek toegankelijk gebouw worden, waar stadslandbouw en food centraal staan. Ook komt er horeca in en dan met name geen nachthoreca. Men kan er dan zien hoe eten gemaakt wordt en er een hapje eten. We zijn nog druk bezig met de exploitanten over de uitwerking en komen over drie tot vier weken met concrete plannen. Ook de gemeente ziet dit wel zitten,” vertelt De Jong.

Bron en hele artikel: eigencenterparcs