donderdag 4 juli 2013

Center Parcs kan bungalowpark bouwen in Eisden

Het grootschalig project op de voormalige mijnterreinen van Eisden (Maasmechelen) krijgt steeds meer vorm. De investeringsmaatschappij LRM praat met Center Parcs om er tegen 2017 een bungalowpark te bouwen. Daarnaast wordt op de site ook ruimte voorzien voor woningen en kmo’s en wordt 5.300 m² beschikbaar gesteld voor retail, die voornamelijk zal zijn afgestemd op outdoor-activiteiten.
...
De Limburgse investeringsmaatschappij LRM is in gesprek met Center Parcs om een nieuw vakantiepark te bouwen op de oude mijnterreinen in Eisden. De vakantieparkgroep heeft nochtans al parken in Erperheide (Peer) en Vossemeren (Lommel). ‘Een nieuw park in Limburg heeft maar zin als het iets anders wordt dan de bestaande’, beaamt woordvoerder Paul Geraeds van Center Parcs. Echt concreet zijn de plannen voor Eisden volgens hem nog niet. Maar in Limburg droomt men al van een park met zeshonderd bungalows en een shoppingcenter van 5.300 vierkante meter. Want dat zou liefst 1.250 jobs opleveren.
....
Het project rond de mijnterrils in Eisden/Lanklaar wordt een totaal nieuw concept, gericht op het Nationaal Park Hoge Kempen, dat geen concurrent mag zijn van de bestaande vakantieparken in Limburg.
...
“Center Parcs gaat dit zeker doen”, zegt hun bioloog en landschapsarchitect Jean Henkens. “We gaan er een project van maken dat Limburg waard is. Het wordt een plek waar je kunt herbronnen.”

Meer over het project

Bronnen: Retaildetail, terhills, Nieuwsblad, het belang van Limburg