vrijdag 19 juli 2013

Massale zoektocht naar vakantiehuisje Nederland door zon


Door het mooie weer is er een run ontstaan op vakantiehuisjes in eigen land. Bij Center Parcs, Roompot Vakanties en Landal GreenParks loopt het storm.


Nederlanders zijn massaal op zoek naar een vakantiehuisje in eigen land. Bij Center ParcsRoompot Vakanties en Landal GreenParks loopt het momenteel storm. Aan de kust is het aantal beschikbare huisjes in juli en augustus in rap tempo afgenomen. “Nu het in Nederland mooi weer is en blijft, kiezen veel vakantiegangers voor het terras, strand of zwembad dicht bij huis”, stelt Paul Geraeds, commercieel directeur van Center Parcs  “Dat is toch een stuk makkelijker dan die verre vliegreis naar Turkije of lange autorit naar Frankrijk.”

Bij Center Parcs is de jacht op vakantiehuisjes in eigen land zo’n twee weken geleden begonnen. “In onze parken aan de kust kunnen we bijna niet meer aan de vraag voldoen”, vervolgt Geraeds. “In augustus zitten we bij het strand straks waarschijnlijk helemaal vol. Maar ook op andere locaties gaat het hard. Het is topdrukte bij ons callcenter.”

Ook Landal GreenParks raadt mensen aan niet te lang meer te wachten als ze vakantie in eigen land willen vieren. “Overal aan de kust, bij meren en op de Waddeneilanden loopt het storm”, vertelt public relations manager Jeannette ten Kate. “Een grote groep vakantiegangers die nog niet heeft geboekt, wil met deze temperaturen toch in Nederland blijven.”

Bij Roompot Vakanties zijn diverse parken aan de kust de komende tijd eveneens grotendeels bezet. “Voor ons zijn de huidige temperaturen natuurlijk ideaal”, zegt sales- en marketingmanager Jornt de Meurichy. “Veel mensen wachten tegenwoordig lang voordat ze een vakantie boeken. Nu het weer zo mooi is, ontstaat er echt een run op vakantiehuisjes in eigen land.”

Bron en hele artikel: Metro Nieuws