maandag 1 juli 2013

Naar de jungle in eigen land

Noah, mijn 4-jarige zoon, snapt er niks van: we gaan een nachtje slapen in de jungle, maar we gaan er naartoe met de auto. “Maar papa, de jungle is toch heel ver weg? Je moet dan toch met het vliegtuig? En in Nederland is het toch te koud voor een jungle?” Als ik hem uitleg dat er in Nederland een overdekt stukje jungle is gebouwd, dan vindt Noah dat heel erg slim en vooral erg makkelijk.

De familie Haverkort gaat op expeditie naar... Center Parcs. Ja, ik weet het: dat klinkt niet erg spannend. En als we na een kleine twee uur rijden aankomen bij Het Heijderbos, kunnen mijn vrouw Shakira en ik een kleine lach niet onderdrukken. Ons eerste vooroordeel wordt al meteen bevestigd: het is megadruk bij de midgetgolf, oh nee adventure golf heet het nu. We gaan snel naar de receptie waar vier rugzakjes met een zaklamp voor ons klaarliggen, voor ieder expeditielid één.

Bron en hele artikel: Metronieuws