Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 30 juli 2013

Frankrijk Wereldwijd Toeristische Bestemming Nummer 1

Frankrijk behoudt ook in 2012 haar eerste positie op toeristisch gebied wereldwijd. Dat maakte de Franse minister van toerisme Sylvia Pinel afgelopen week bekend. Het land ontving in 2012 een recordaantal toeristen. In totaal 83 miljoen vakantiegangers bezochten Frankrijk. Vooral vanuit Azië en Europa werd Frankrijk meer bezocht dan in voorgaande jaren.

Record uitgaven in Frankrijk 2012In totaal gaven buitenlandse toeristen € 35.8 miljard uit in Frankrijk, een toename van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.  Verwachtingen 2013Ondanks het matige voorjaar is de voorspelling van de verschillende toeristische instellingen dat het zomerseizoen stabiel zal zijn. Vooral in Zuid Oost Frankrijk en in Parijs wordt een goed seizoen verwacht.

Frankrijk favoriete bestemming Nederlandse zomervakantie
Uit cijfers van NBTC NIPO en de ANWB blijkt dat Frankrijk favoriet vakantieland voor de Nederlander is. Dit jaar vertrekken ruim 1.5 miljoen Nederlanders op zomervakantie naar Frankrijk. Frankrijk is voorkeursbestemming voor buitenlandse autovakanties en kampeervakanties. Een aantal touroperators en vakantieverhuurders ziet bovendien een toename in de verhuur van vakantievilla’s.

Bron en hele artikel: Tourpress