vrijdag 5 juli 2013

Bungalowparken optimistisch over zomer

Met beter weer in zicht en de op gang gekomen vakantieperiodes trekken de zomerboekingen bij de bungalowparken aan.

Landal GreenParks, met 75 vakantieparken waarvan 49 in Nederland, heeft het naar eigen zeggen ''erg druk'', zegt commercieel directeur Bas Hoogland.
Hij spreekt van ''een inhaalslag'' nu de vakantiegangers lang hebben gewacht met boeken. ''Men boekt laat en kijkt erg naar het weer.'' De zomerboekingen kenden weliswaar een 'slow start', maar Landal ziet de reserveringen voor eind juli en augustus binnenstromen.
..
Ook Center Parcs ziet de laatste week ''een piek'' in lastminuteboekingen. ''De Nederlandse vakantiegangers zijn nu aan het kiezen wat te doen'', zegt directeur marketing Paul Gerards. Hij verwacht een ''gezonde maand juli en een complete augustus'' qua boekingscijfers. Ten opzichte van vorig jaar denkt Center Parcs over de hele zomerperiode op een groeicijfer uit te komen.

''Er is vooral meer vraag naar luxere vakantietypen en grotere bungalows'', aldus Gerards. ''Veel mensen blijven bewust in eigen land maar willen dan wel een bepaalde luxe.'' Ze komen met grotere gezelschappen, zoals gezinnen met opa en oma, vooral op de weekboekingen af.

Roompot, met 34 vakantieparken in Nederland, ziet de boekingen de laatste weken eveneens aantrekken. Vroegboekingen staan bij deze aanbieder wel onder druk. ''Je ziet dat de mensen steeds dichter bij de vakanties boeken'', aldus manager Jorent de Meurichy.

Bron en hele artikel: nu.nl