Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 5 maart 2016

Twintig procent meer armen op vakantie

Het afgelopen jaar zijn 148.000 Vlamingen die het financieel moeilijk hebben op daguitstap of korte vakantie getrokken met hulp van het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Twintig procent meer dan in 2014. Populairste bestemmingen in Limburg waren Plopsa Hasselt, Bokrijk, Center Parcs en camping De Lage Kempen. Maar ook weekreizen naar warmere, zuiderse bestemmingen zitten in de lift.
“Eén op de vijf kinderen in Vlaanderen groeit op in een gezin dat zich geen week vakantie kan veroorloven. In 2015 hebben we het budget van het Steunpunt Vakantieparticipatie dan ook verdubbeld. Dat resulteerde in 25.000 vakantiegangers meer”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. Drie van de vier boekingen trokken richting zee. Meest geliefde bestemmingen waren Plopsa De Panne, de zoo van Antwerpen en Planckendael. “De overgrote meerderheid bestaat uit dagtrips, goed voor 128.000 vakantiegangers”, zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie werd in 2001 in het leven geroepen: mensen die financiële problemen hebben, krijgen geen geld van deze ‘dochter’ van Toerisme Vlaanderen maar het steunpunt onderhandelt wel met logies, attracties en gemeenten om korting te krijgen voor de doelgroep. Gemiddeld 40 procent, met uitschieters tot 60 procent.

Bron en hele artikel: Het belang van Limburg