Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 15 mei 2017

Jarig oerhollands bungalowpark wil nu ook China veroveren

Vakantieparkketen Center Parcs bestaat vandaag vijftig jaar. Het bedrijf is niet van plan het 'rustig aan' te gaan doen. Na al die jaren gaan ze het voor het eerst buiten Europa proberen. En wel in China. In 2019 openen ze de eerste parken bij Shanghai en Peking.

En dat kan nog wel eens een gat in de Chinese markt zijn, zegt oud China-correspondent Garrie van Pinxteren. "Doordat Chinezen steeds meer geld te besteden hebben, gaan ze vaker op tripjes." Die tripjes gaan niet naar een vakantiepark zoals we dat in Nederland kennen, want dat hebben ze in China niet. "Het is daar vooral populair om een hotelkamer te boeken of bij een boer te slapen."

De behoefte aan luxere accommodaties is er, zegt Van Pinxteren, maar wel in de buurt van grote steden met welvarende inwoners. Dat het vakantiepark zijn eerste twee parken in Shanghai en Peking wil openen, steden met elk zo'n twintig miljoen inwoners, vindt ze dan ook een slimme zet.

Vakantiehuisjes in het bos, een subtropisch zwemparadijs en een terrasje aan het water. Vinden ze dat in China wel zo leuk? Van Pinxteren denkt van wel, maar het concept kan niet klakkeloos worden overgenomen. Zo moeten er volgens haar grotere accommodaties komen die aan meer mensen ruimte bieden. "Want Chinezen gaan met grotere groepen vrienden en familie op vakantie dan in Nederland het geval is."

En er moet rekening worden gehouden met de Chinese gokcultuur, zegt ze. "De huisjes worden waarschijnlijk snel uitgewoond. Chinezen huren bijvoorbeeld vaak met heel veel mensen een hotelkamer. Er wordt dan gegokt en peuken worden op de tafels en vloer uitgedrukt. Ze zijn daarin heel onverschillig en dat kan nog wel eens een uitdaging voor het park zijn."

Bron en hele artikel: NOS