Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 30 oktober 2017

Waar moet het heen met de Grote en Kleine Rietplas in Emmen?

Het is de hoogste tijd om een plan te maken voor de Grote en de Kleine Rietplas in Emmen. Het gebied verdient het om na ruim een kwart eeuw bij de tijd te worden gebracht.

Dit vinden de Emmer wijkverenigingen de Rietlanden en Parc Sandur. Volgens beide verenigingen kampt het gebied met achterstallig onderhoud en met groepen recreanten die elkaar met hun activiteiten in de weg zitten.

,,Daar zou iets aan moeten gebeuren. Maar wat precies? Je moet dan wel weten wat je wilt. Wat is belangrijk? Hoe zit het met de horeca? Wat willen we met de recreatie? Kortom, we moeten met elkaar nadenken over de toekomst van de Grote en Kleine Rietplas. Een visie voor de lange termijn is er nu helemaal niet'', zegt Henry Ahlers van de wijkvereniging de Rietlanden.

Veel groepen mensen trekken naar de Kleine en Grote Rietplas om zich te vermaken. En niet zelden leidt dit tot irritaties. Want mensen die rustig willen wandelen vinden het over het algemeen niet plezierig als er opeens een grote groep mountainbikers achter hen opduikt.

En zo zitten sportvissers niet te wachten op windsurfers in hun directe omgeving. ,,Een ander goed voorbeeld betreft de hondenbezitters. Formeel gezien mogen zij hun huisdier niet het water in laten gaan, maar het gebeurt wel vaak'', zegt Ahlers.

De wijkverenigingen de Rietlanden en Parc Sandur hopen dat er visie komt waarbij met de belangen van alle groepen goed rekening gehouden wordt. ,,Een bij die groepen horen ook de ondernemers, zoals Parc Centrum Sandur, Hotel Van der Valk, Horecacentrum De Rietplas en partijen die nog plannen hebben in het gebied.''

Bron en hele artikel: DVHN