Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 10 april 2019

Het Center Parcs (huisje) van de toekomst

De toekomst van Center Parcs begint hier, in huisje 817 op het uitgestrekte vakantiepark Kempervennen in Westerhoven (Noord-Brabant). Op het eerste gezicht is het een huisje als alle andere, maar wie door de voordeur gaat, weet zich opeens omringd met weldadige luxe en weelde.

Deze compleet gerenoveerde villa maakt deel uit van een omvangrijk renovatieproject van 1,5 miljard euro, dat Center Parcs naar een volgend niveau moet tillen. Deze cottage – een testlocatie – is de eerste met het 'Exclusive'-label, een categorie die vanaf eind 2018 wordt toegevoegd aan de bestaande luxeniveaus Comfortabel, Premium en VIP. In het nieuwe Park Allgäu, in het zuiden van Duitsland, worden de Exclusive cottages voor het eerst aan het publiek ter beschikking gesteld.

Stijlvolle luxe
"We willen dat gasten in elke kamer zeggen: wauw, ik zou willen dat ik dit thuis had", zegt Frank Hendrix, Manager Accommodation & Cleaning bij Center Parcs. "Alle opties lagen op tafel bij de renovatie van deze cottage", vertelt Hans Dekkers, Directeur Accommodation & Cleaning. Verschillende bedrijven en vaste partners van Center Parcs, waaronder GROHE, werden benaderd om mee te denken over deze 'cottage of the future'. Het resultaat mag er zijn. Luxe, connectivity en duurzaamheid gaan hand in hand in deze (door architect HDVL Designmakers) bijzonder stijlvol vormgegeven villa. Gasten worden verwend met twee slaapkamers, schitterende badkamers, een luxe wellnessruimte, openslaande deuren naar de tuin en een afgeschermde jacuzzi in de achtertuin.

Alles moest 100 procent zijn
"Het totaalbeeld moest kloppen", vertelt Hendrix. "Alles moest 100 procent zijn, daaronder was niet acceptabel." Geavanceerde GROHE-watersystemen in de keuken, badkamer en wellnessruimte sluiten precies aan op de eigentijdse en luxe uitstraling die Center Parcs voor ogen had. Voor de badkamers werd gekozen voor de GROHE F-Allure Digital en GROHE Rainshower Smartcontrol, die samen zorgen voor de ultieme bad- en douche-ervaring. De mat afgewerkte GROHE Red en GROHE Blue geven de keuken een strakke en moderne look & feel. "GROHE kwam zelf met het idee om de kranen mat af te werken", aldus Hendrix. "Zo passen ze precies in het concept."

Duurzaamheid en gemak
Naast luxe is ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid en gemak. De Exclusive-cottage is voorzien van innovatieve infraroodvloerverwarming en zonnepanelen. De lichten en verwarmingssystemen zijn op afstand te bedienen (via een app) én met een intuïtief touchscreen aan de muur. Stapt een gast 's nachts uit bed, dan springen de subtiele lampjes langs de vloer automatisch aan. Gordijnen zijn vanuit bed te bedienen en de glazen wanden van de badkamer bieden privacy door met een druk op de knop van kleur te verschieten. Een verblijf in de Exclusive-cottage moet vrij van zorgen zijn. Dus is inchecken bij de receptie niet meer nodig – ook dat gaat via de app. Daarmee kan ook de deur van de cottage worden geopend, en kunnen gasten linea recta door naar een voorverwarmde jacuzzi. "Geen gedoe meer met recepties en sleutels", besluit Dekkers. "De vakantie begint 

Bron en sfeerimpressie: Architectenweb