Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 20 juli 2021

Veel meer lastminuteboekingen bij vakantieparken

Nederlandse vakantieparken krijgen de laatste weken veel meer lastminuteboekingen. Zo zag Landal GreenParks dat aantal stijgen en TopParken registreerde afgelopen week een piek.

Volgens de vakantieparken bereiden vakantiegangers zich voor op maatregelen vanwege de coronapandemie, zoals het op rood komen van een land. „De groep die nu nog moet boeken, kiest vanwege situaties in het buitenland voor een bestemming dichtbij”, aldus een zegsvrouw van Landal.

..


Hoewel Center Parcs spreekt van een „stormloop” aan lastminuteboekingen afgelopen maand, is het effect van de oplopende besmettingen volgens het bedrijf nog niet direct te zien. Wel zegt het bedrijf dat mensen uit voorzorg in Nederland hebben geboekt. Dat zijn vooral Nederlanders, al komen Duitsers langzaamaan terug. Ook Center Parcs spreekt van vakantieregels die „niet veel duidelijker zijn geworden ten opzichte van vorig jaar”, waardoor mensen niet naar het buitenland gaan.

Vakantiehuisaanbieder Roompot laat weten dat er wel een grote vraag is, maar niet plotseling veel meer lastminuteboekingen voor vakantie in eigen land. De vraag komt duidelijk vanuit Nederlanders, de lastminuteboekingen uit het buitenland komen vooral van Duitsers.

Bron en hele artikel: limburger


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot