Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 14 oktober 2021

Center Parcs beleeft primeur met eerste waterglijbaan met virtuele looping

In Center Parcs De Kempervennen doen twee nieuwe, spectaculaire glijbanen hun intrede. Zo zal in het vakantiepark een nieuwe starttoren verrijzen die onderdak biedt aan een Aqua Racer bandenglijbaan én aan de Aqua Loop, een zogenoemde ‘dropside’ glijbaan. Met deze laatste waterattractie beleeft De Kempervennen een primeur in de BeNeLux. Het is namelijk voor het eerst dat een soortgelijke glijbaan hier wordt gebouwd die je het gevoel geeft een heuse looping te maken.


De Aqua Loop begint op een hoogte van 13 meter, in de starttoren waar je eerst plaatsneemt op een plateau, waarna de glazen buis wordt afgesloten en je zelf de glijbaan kunt activeren. Na het aftellen klapt het plateau weg, waarna je tempo maakt tijdens een vrije val van bijna elf meter. Deze snelheid zorgt ervoor dat de looping genomen kan worden. Het avontuur is in een oogwenk voorbij: je bent in nauwelijks vier seconden door de tachtig meter lange glijbaan heen gesuisd. Het is belangrijk dat de looping met de juiste snelheid wordt genomen en hierbij speelt het lichaamsgewicht een belangrijke rol. De starttoren biedt ook toegang tot de Aqua Racer bandenglijbaan. Deze bestaat uit een parcours van bijna 130 meter dat je in een razend tempo op een band aflegt.

“We zijn ontzettend trots dat onze gasten binnenkort kunnen kennismaken met deze twee fantastische glijbanen. Deze spectaculaire glijbanen zijn een geweldige aanwinst voor De Kempervennen en een mooie aanvulling op onze wildwaterbaan, onze bestaande twee glijbanen binnen, het golfslagbad en ons koraallbad met tropische vissen. Hiermee zijn we met recht één van de meest aantrekkelijke zwembaden van Nederland”, zegt Kees Luijbregts, General Manager van Center Parcs De Kempervennen.

Innovaties in De Kempervennen

De twee nieuwe glijbanen zijn naar verwachting in april 2022 gereed en onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma in Center Parcs De Kempervennen, waarin 35 miljoen euro is geïnvesteerd. In februari is een start gemaakt met het vernieuwen van alle 739 cottages. Inmiddels zijn 231 cottages klaar. Ook wordt het park voorzien van nieuwe bewegwijzering en een nieuwe entree. Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. De reserveringen komen op een digitale armband te staan, waarmee zij ook het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. Ook speelt Center Parcs in op de vraag naar meer flexibiliteit. In 2017 is het dak van de Aqua Mundo al volledig vernieuwd.

bron: Center Parcs


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantie



of verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot