Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 4 januari 2022

Vakantie Sentiment Monitor toont lagere vakantie-intentie

De aanhoudende coronapandemie heeft nog steeds een negatieve impact op onze vakantieplannen. Dit blijkt uit de elfde meting van de Vakantie Sentiment Monitor van het NBTC.

Nederlanders juist vaker in eigen land op vakantie


Dat geldt opvallend genoeg niet voor de Nederlanders. Die hebben zelfs meer vakantieplannen voor een vakantie in eigen land dan vorig jaar. Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat ze hun zomervakantie in eigen land door gaan brengen. De helft van de Nederlanders geeft aan dat men ook andere aspecten van vakanties weet te waarderen, zoals veiligheid en zekerheid. Verder speelt ook het mentale aspect een grote rol. De behoefte om er echt even tussenuit te zijn is belangrijker geworden.


Toch nog zeker zijn van een goede vakantieplek? Boek dan nu al!


De populariteit van Nederland als vakantiebestemming onder de Duitsers en Belgen is in beide landen gelijk en relatief beperkt gebleven.

Vakantieplannen blijven afhankelijk van coronapandemie

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (64%) verwacht dat de plannen voor hun zomervakantie komend jaar weer afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van de coronapandemie. In verband daarmee wacht gemiddeld twee op de drie Nederlanders ook volgend jaar langer met het boeken van een vakantie.

Bron: Kampeerzaken


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs