Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 16 januari 2022

Terhills resort: modulaire en circulaire gevelstructuur van huizen

 De Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) beoogde in samenwerking met Center Parcs een luxevakantiepark te bouwen op de oude mijnsite in de Maasvallei, vlakbij het Nationale Park Hoge Kempen. De plek had volgens LRM veel potentie om een toeristische trekpleister te worden. In het project is een mooie plek voorzien voor de EQUITONE [tectiva] panelen. De termen circulariteit en modulariteit zijn in dit project expliciet aanwezig. 

Met dit project wilden LRM en Center Parcs een ander marktsegment aanspreken dan de overige parken in Limburg. Vandaar het idee om een luxeresort te creëren. Daarnaast wilde conceptueel architectenbureau Zeelenberg samen met LRM en Center Parcs een speciale connectie creëren met het water. "Voor de uitvoering van het volledige plaatje, inclusief de infrastructuur, groenaanleg, technieken, stabiliteit, projectmanagement, architectuur en interieur was LRM op zoek naar een multidisciplinair bureau. Daar is Tractebel dan in the picture gekomen. Tractebel stond in voor het geheel en werkte samen met Luc Buelens, Seto en LST. Concreet was de opdracht voor Tractebel om op basis van het principeontwerp een resort te bouwen met het geheel aan infrastructuurwerken, waterwegen, 250 wooneenheden, een facilitair gebouw en een centrale ontmoetingsruimte”, vertelt Bart Moors, projectmanager van Tractebel.

Bron en hele artikel: architectura


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs