zondag 9 juni 2013

Kids Climate Conference krijgt tweede editie

n het weekend van 20 t/m 22 september 2013 wordt in Center Parcs Het Heijderbosch voor de tweede keer de Kids Climate Conference gehouden. Waar de eerste succesvolle editie van dit evenement enkel bedoeld was voor scholieren, is de komende editie gericht op kinderen tussen 8 en 14 jaar én hun ouders, broers en zussen. Deze 2013-editie van de Kids Climate Conference, met als credo ‘Your Future, My Concern’, is wederom een initiatief van een aantal profit en non-profit organisaties die natuur en milieu hoog op de prioriteitenlijst hebben staan.

Het doel van de ‘junior’ klimaatconferentie is om de Nederlandse en Vlaamse jeugd en hun families op een actieve manier bij te laten dragen aan een schonere en betere toekomst. De conferentie vindt plaats op het terrein van Center Parcs Het Heijderbos, vlakbij Nijmegen. Het evenement zal voor iedere deelnemer en zijn of haar familie een bijzonder interessante ervaring zijn.

Bron: Tourpress en

Blog Jean Henkes

Onze 1ste Kids Climate Conference in juni vorig jaar op ons park De Eemhof was een groot succes. Honderdvijftig kinderen, uitgekozen na een wedstrijd die ze met hun klas hadden gewonnen, waren een paar dagen onze gasten.

De doelstelling van deze eerste Kids Climate Conference was het opstellen van een boek van aanbevelingen voor de 'volwassen' mensenwereld. Deze kinderen hebben me erg verbaasd en kwamen met denkwijzes en ideeën, die enkel uit een onbezoedelde kindergeest kunnen ontspringen.

Een hele dag lang hebben we gewerkt in het veld. Water, energie, wonen en eten waren de thema's van deze klimaatconfererentie. Al deze thema's werden tot op het bot gevoeld, met respect maar ook met veel plezier. Het was grandioos, meer dan elkeen had durven hopen.
En ja, succes vraagt om vervolg ........ dus er komt een opvolger.

Dit jaar gaan we deze KCC - zo kan je het afkorten - opnieuw organiseren. Een nieuw jaar, een ander park van Center Parcs en ook weer iets anders van opzet.