Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 10 november 2013

Iederaan aan de duurzaamheidsmanager

Waarom zou je een speciale duurzaamheidsmanager aanstellen? 'Het onderwerp werd te groot en te specifiek.'
Bedrijven die al meer dan twintig jaar bezig zijn met duurzaamheid hebben het in alle aspecten van hun bedrijfscultuur verweven. Het is onderdeel van de strategie en langetermijnvisie en meestal is het topmanagement verantwoordelijk voor duurzaamheid. Maar voor een bedrijf dat niet in de absolute kopgroep zit, kan het aanstellen van een duurzaamheidsmanager een belangrijke stap vooruit zijn.
...
CENTER PARCS
Energiemanager Wilbert Hermans (foto rechts) werd eerder dit jaar bij Pierre & Vacances, eigenaar van Center Parcs, aangesteld als energiemanager. Hij deelt de opvatting van Willems. Duurzaamheid en energie waren eerder de verantwoordelijkheid van verschillende mensen die het erbij deden, maar dit jaar werd besloten het bij Hermans onder te brengen. ‘Het onderwerp werd gaandeweg te groot en te specifiek. Je moet hebben dat iemand er ook een beetje zijn vak van maakt’, zegt hij. Bij Center Parcs gaat duurzaamheid door de hele bedrijfsvoering heen. Van afvalverwerking, tot verwarming en verlichting van huisjes en het water in de zwembaden. ‘Wil je al die disciplines fatsoenlijk coördineren dan moet je er centraal bovenop zitten.’ En daarvoor is volgens Hermans kennis van al die terreinen nodig.

NIET DE GOEDKOOPSTE OPLOSSING
In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat hij bij nieuwe vakantieparken in de gaten houdt dat niet automatisch wordt gekozen voor de goedkoopste oplossing bij installatie die in het gebruik heel duur en niet duurzaam is. Hermans geeft als voorbeeld de in Frankrijk nog populaire elektrische kachel. Een ander aspect waarvoor Hermans bij Center Parcs verantwoordelijk is, is de duurzame verslaglegging. 'In het hart is dit een Frans bedrijf. Daar is duurzaamheidsverslaggeving wettelijk verplicht.'

Bron en hele artikel: Management team