Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 6 februari 2017

Het vakantierijk van de vrome Piet Derksen

Vijftig jaar geleden kocht Piet Derksen een bos in het Nederlands-Limburgse Reuver om er tenten en platen bungalows neer te zetten. In 1968 opende hij recreatiepark De Lommerbergen, het eerste van zijn latere Europese imperium. In onze provincie is Center Parcs sinds de jaren 80 prominent aanwezig. Met Erperheide (Peer) en De Vossemeren (Lommel) telt Center Parcs meer dan 1.400 medewerkers in Limburg. Daar komen er nog een paar honderd bij als Terhills in Lanklaar opent.

Het verhaal van vijftig jaar Center Parcs is dat van pionier Piet Derksen, de gewiekste zakenman die in de jaren 50 de eerste sportwinkels in Nederland opende. Hij was de uitvinder van de midweekvakantie, het golfslagbad, het subtropische zwemparadijs en nog zoveel meer. Dezelfde man stopte na een wonderbaarlijke genezing zijn hele fortuin in een streng katholieke organisatie. In het boeiende boek 'Center Parcs, tijd voor elkaar', dat in mei verschijnt, krijgen we een interessant beeld van de visionaire, eigenzinnige stichter Piet Derksen (19131996).
Gravelbanen
Als tiener moet Piet Derksen op doktersadvies gaan tennissen van zijn ouders omdat hij te veel binnen zit. Het tennisspelen op de harde betonnen ondergrond brengt hem op zijn eerste zakenidee. Met geleend geld van een oom huurt hij grond, laat er gravelbanen op aanleggen en verhuurt die weer. Hij verkoopt de spelers tegelijk ook tennisballen. Nog tijdens zijn middelbare schooltijd legt Derksen meer tennisbanen aan. Hij fabriceert zelf tennisrackets en verkoopt meer en meer sportattributen. In 1953 opent Derksen in Rotterdam Sporthuis Centrum, de eerste sportwinkel van Nederland. In geen tijd stampt hij een keten met 22 vestigingen uit de grond.

Bron en hele artikel: Hbvl