Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 8 februari 2017

Piet Derksen verlangt naar de hemel.

Uit de archieven / geschiedenis (Trouw 1995)

De wereld moest in het jaar 2000 een stuk katholieker zijn. Het middel: een wereldomspannend media-imperium. Voor die droom gaf Piet Derksen, de oprichter en topman van Center Parcs, in 1981 zijn hele fortuin weg. De verhalen dat van zijn projecten intussen weinig over is, wuift hij weg. 'De man van één miljard' is al met een ander rijk bezig: “Ik verlang toch zo naar de hemel. En naar het weerzien.” Het weerzien met zijn vrouw Trude, die vorige maand overleed.
....
Maar toch koos hij na de HBS voor een carrière in de harde wereld van de grote zaken. Eerst bij Unilever, later begon hij voor zichzelf. Tot twee maal toe bedacht hij een gouden formule. Eerst kwam hij met gespecialiseerde sportwinkels onder de naam Sporthuis Centrum. Daarna introduceerde hij de luxe bungalowparken, Center Parcs. Derksen was gewiekst, keihard met een neus voor de rages. Nu terugkijkend, ziet hij het als louter genade. “Het ging vanzelf. Ik werd rijker en rijker.” Maar het geloven schoot er bij in. Meewarig schudt hij het hoofd: “Ik heb toen zo gezondigd.”
....
Al die jaren dat Derksen als zondaar leefde, was het zijn vrouw Trude die voor hem bad. Dat het toch goed zou komen, dat haar Piet God weer in zijn leven zou toelaten. Maar toen haar gebed werd verhoord, moest zij toch even slikken. Alles weggeven? Ook de bungalow in het Belgische Turnhout? En de kunstcollectie? Maar toen het paar in een huisje trok van Center Parcs-vestiging De Kempervennen - Derksen woont er nog - was zij verrukt. Die mooie natuur, een vijver met eendjes. Hij: “Mijn vrouw hoorde toen in haar hart: 'Ik laat me in liefde niet overtreffen'.”
....
Voor het oog van de wereld was Trude de eenvoudige, vrome katholieke huisvrouw en moeder. Maar op de achtergrond was zij er altijd. In de Center Parcs-tijd bepaalde zij hoe de huisjes werden ingericht. Daarna werd zij de stille kracht achter de goede werken. Zij was strenger in de leer dan hij: evangelisatie en niets anders. En intens mystiek. Jezus was haar 'werkelijke bruidegom', “al ben ik gehuwd met een lieve man en heb ik vier schatten van kinderen.”
....

Bron en hele artikel: Trouw