Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 17 september 2019

Center Parcs en Gamestate gaan strenger toezien op jonge kinderen in hun gamehallen

Gewelddadige games in gamehallen makkelijk toegankelijk voor jonge kinderen

Center Parcs en Gamestate gaan strenger toezien op jonge kinderen in hun gamehallen. Zeer jonge kinderen kunnen daar nu nog makkelijk gewelddadige spellen spelen, blijkt uit onderzoek van Kassa. Ook gaan Center Parcs en Gamestate spellen voorzien van een leeftijdsclassificatie en wordt het voor bezoekers duidelijker dat niet alle spellen geschikt zijn voor alle kinderen.

Uit het onderzoek van Kassa bleek dat kinderen van negen en elf jaar zonder toezicht schiet- en horrorspellen konden spelen die niet geschikt zijn voor kinderen onder de zestien jaar. Deskundigen stellen dat sommige spellen zelfs geclassificeerd moeten worden als 18 jaar en ouder. Bovendien blijkt dat de gamehallen niet voldoen aan de wet omdat mogelijke schadelijke beelden niet verhuurd, verkocht of vertoond mogen worden aan kinderen onder de 16 jaar.

Onvoldoende toezicht
Toezichthouder Agentschap Telecom ziet toe op naleving van deze wet, maar gamehallen werden niet gecontroleerd omdat het toezicht alleen op bioscopen en de detailhandel gericht is. De toezichthouder geeft aan te onderzoeken of meer toezicht noodzakelijk is.

FEC Nederland, de branchevereniging voor gamehallen, meent dat hun leden wél voldoen aan de Nederlandse wet en dat ze bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bron en hele artikel: Kassa