Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 24 september 2019

Help! De Rietplas dreigt droog te vallen: gemeente Emmen zoekt naar oplossingen

Boten die vastlopen op zandbanken. Steigers die aangetast worden omdat de houten fundering niet meer onder water staat. Het steeds verder zakkende waterpeil in de Kleine en Grote Rietplas veroorzaakt steeds meer problemen.

Na twee droge zomers is het peil nu zo'n tachtig centimeter gedaald. In de Kleine Rietplas geeft een pop in het water de huidige stand aan: 60 centimeter diep.
,,Normaal gesproken staat het water tot aan zijn schouders, op zeg 1,40 meter'', zegt Rolanda Dijkhuizen van Horecacentrum Rietplas. Ze kan geen kano's meer vastbinden aan de steiger, want daar is geen water meer. Er ligt enkel nog een boot op het droge.

Houten beschoeiingen onder druk
Aan de betonnen randen van huizen die in de buurt aan het water liggen is het verschil ook goed te zien. De bovenkant is wit, daarna een donker vlak van zo'n tachtig centimeter breed (waar ooit water tegenaan klotste) en pas dan water.
...
Steigers opklauteren, in plaats van opstappen
Bij Center Parcs Parc Sandur moeten huurders van bootjes de steigers opklauteren, in plaats van opstappen. Volgens het vakantiepark is het verschil bijna een meter geworden.

Bron en hele artikel: DVHN