Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 25 juli 2020

De Haan; Metamorfose naar een Center Parcs park

Center Parcs De Haan heeft een grondige metamorfose ondergaan. Het voormalige Sunparks kreeg een kwaliteitsimpuls waarmee het werd opgewaardeerd tot Center Parcs niveau (4 van vijf vogeltjes). Wij namen een kijkje.

Er werd 39 miljoen Euro geïnvesteerd om het voormalige Sunpark Park naar het Center Parcs niveau te tillen. In de nieuwe bedrijfsvoering wordt ook het personeelsbestand fors uitgebreid, van 540 naar 700 medewerkers (inclusief flex). De horeca-exploitatie wordt toevertrouwd aan Albron. Deze overgang wordt echter pas effectief vanaf september 2020. Daardoor, maar ook door de coronamaatregelen, is het nog lastig te beoordelen hoe de uiteindelijk foodservice-dienstverlening er uit gaat zien.

Puzzel van een nieuw concept binnen bestaande contouren
Wat vooral interessant is bij de omvorming van een bestaand park, is dat je te maken hebt met de randvoorwaarden van het bestaande park. Bij nieuwbouw zouden ongetwijfeld andere keuzes zijn gemaakt. In dit park is sprake van een puzzel geweest om de typische Center Parcs concepten binnen de muren van het bestaande vastgoed te realiseren. En dat is goed gelukt. Voortbouwen op een bestaand park heeft overigens ook enkele voordelen. Zo is de groenvoorziening op het park al goed op orde en volledig uitgegroeid.

Op zoek naar het DNA van De Haan
Bij het herinrichten van het park is niet alleen gekeken naar de huisstijl en faciliteiten van een Center Parcs park. Ook de unieke eigenschappen, het dna van deze parklocatie, speelt een belangrijke rol. Zo is de unieke ligging aan de Belgische kust, dicht bij het strand, een element dat is meegenomen in de herpositionering. Deze ligging is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen in de leeftijdsgroep 5 – 17 jaar. Daar zijn ook de activiteiten en mogelijkheden in het park op aangepast. Ook het buffetrestaurant, dat bij andere CP parken een boerderijthema heeft, krijgt op dit park een maritieme uitstraling. Naast gezinnen mikt het park ook op jonge koppels (huisjes met sauna), senioren (met o.a. een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden) en de zakelijke markt.

Bron en hele artikel: Pretwerk


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs              
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenMolecaten of RCN