Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 3 juni 2021

‘Vakantieparken lokken consument met te lage prijzen’

Veel aanbieders van vakantiehuisjes in Nederland hanteren onduidelijke prijzen, waardoor de huisjes duurder blijken dan verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Volgens de bond ‘verstoppen’ de aanbieders bijkomende kosten zoals bedlinnen, reserveringskosten en toeristenbelasting. Hierdoor betalen klanten meer dan de lage prijs waarmee ze zijn gelokt.

...


Uit het onderzoek blijkt dat alle bedrijven extra kosten in rekening brengen, zoals reserveringskosten, kosten voor de eindschoonmaak, bedlinnen en toeristenbelasting. Elf bedrijven nemen deze kosten niet op in de beginprijs. Hierdoor betalen klanten soms tot wel 160 euro meer dan de oorspronkelijke prijs.

12 procent extra

Zo lijkt de huur voor een huisje voor vier personen op vakantiepark De Eemhof van Center Parcs 1312 euro per week te kosten. Maar bij dat bedrag komen ook nog reserveringskosten (29,50), toeristenbelasting (95 euro) en bedlinnen (37 euro). Onderaan de streep betalen de klanten dus nog 161 euro (12 procent) extra.

..

Bij Center Parcs staan op de site de extra (reserverings)kosten in kleine lettertjes wel meteen in het overzicht van de accommodatie die wordt gereserveerd. De Consumentenbond blijft dit misleiding vinden aangezien de totaalprijs niet meteen duidelijk is voor de klant. Bron en hele artikel: AD