Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 14 december 2022

Proef met zelfrijdende shuttles in toeristische hotspot Terhills (Be)

 Bezoekers en verblijfsgasten op de toeristische hotspot Terhills kunnen vanaf november gebruik maken van zelfrijdende shuttles binnen de uitgestrekte site. Terhillspakt niet uit met een kortstondig demonstratieproject: de zelfrijdende shuttles gaan 7 dagen op 7 rijden, en dit al minstens voor een periode van één jaar.

Bij succes wordt de periode verlengd tot 10 jaar. De shuttles rijden na een proefperiode volledig autonoom zonder veiligheidssteward aan boord. Het mobiliteitsproject kost 4 miljoen euro voor een periode van 10 jaar, waarvan 789.799 euro wordt aangebracht door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Vlaamse ministers Lydia Peeters en Jo Brouns investeren samen 836.811 euro in het project. De rest wordt geïnvesteerd door de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. Flanders Make en De Lijn zijn strategische en wetenschappelijke partners in het project.

Bron en hele artikel: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs